Veilig werken staat voorop!

Werken met koeien is mooi, maar kan ook gevaarlijk zijn. Gelukkig hebben veel veehouders de zaken op hun bedrijf prima voor elkaar, zodat onze medewerkers veilig en met volle aandacht hun werk kunnen doen. Helaas komen ze echter af en toe gevaarlijke situaties tegen en gaat het hierdoor nog te vaak mis. In de afgelopen jaren is het aantal ongevallen en bijna ongevallen bij het werken met koeien behoorlijk toegenomen.    

Een ongeval heeft vaak ingrijpende gevolgen voor onze medewerker, maar ook voor de betrokken veehouder en zijn gezin. Als een ongeval op een bedrijf veroorzaakt wordt door een gevaarlijke werksituatie, kan de veehouder hiervoor bovendien door de verzekeringsmaatschappij aansprakelijk worden gesteld.

Daarom vragen we met dit bericht uw aandacht voor een veilige werkomgeving. Zo biedt u onze medewerkers een veilige werkplek:

 

X  dieren die geïnsemineerd, gescand of behandeld moeten worden, staan gesepareerd        en vast

X  er loopt geen stier tussen de koeien

X  net voor of tijdens het bezoek van onze medewerkers wordt er geen mest gemixt

 

Als u ervoor zorgt dat onze medewerkers in alle rust hun werk kunnen doen, verbetert u niet alleen hun veiligheid. Ze kunnen ook de volle aandacht richten op hun werk en zullen daardoor betere bevruchtingsresultaten behalen. Bovendien kunnen wij efficiënter werken op bedrijven die de zaken goed op orde hebben.